5 goede redenen om over te stappen op coworking, volgens verschillende studies!

 In Artikels

enEnglish frFrançais

Nog nooit coworking uitgeprobeerd? Nochtans hebben heel wat studies de voordelen van die nieuwe manier van werken aangetoond. Wacht niet langer om ze te ontdekken!

1. Om je competenties te verbeteren

Als je in een coworkingruimte werkt, ben je omringd door professionals met de meest diverse achtergronden. Zo heb je de kans om tijdens de koffiepauze een zelfstandige boekhouder te ontmoeten of om te lunchen met een community manager. De ideale gelegenheid om nieuwe kennis op te doen of je vaardigheden bij te schaven. De Harvard Business Review (HBR) analyseerde verschillende coworkingplekken, en wat blijkt?  80% van alle coworkers vraagt hulp of advies aan de andere leden.

2. Om je netwerk uit te breiden

Al je coworkers zijn professionals, en velen van hen zijn wel degelijk nuttig voor je business. Verwaarloos je netwerk dus niet! Elke coworker is een potentiële klant of partner. De enquête van de HBR heeft ook uitgewezen dat 82% van de coworkers hun professioneel netwerk wist uit te breiden dankzij coworking. 64% van de bevraagde professionals voegde eraan toe dat hun nieuwe netwerk hen nieuwe opdrachten en professionele referenties opleverde.

3. Om je productiviteit te maximaliseren

Coworking verhoogt je productiviteit, terwijl als je telewerkt, de grens tussen beroeps- en privéleven vaag is. Als je kiest voor een coworkingruimte, is er meteen een strikte scheiding tussen werk en vrije tijd. In een studie van de ‘Global Coworking Unconference’ bij 1500 coworkers verklaart 84% zich meer gemotiveerd en geëngageerd sinds ze de stap hebben gezet.

4. Om je sociaal leven te verrijken

Thuiswerken heeft zijn voordelen, maar kan wel leiden tot een gevoel van eenzaamheid of zelfs isolement. De HBR-studie toont ook aan dat de leden van eenzelfde coworkinggroep sociale contacten onderhouden (87%) en elkaar ontmoeten na het werk en/of tijdens het weekend (54%). Daardoor voelen ze zich minder alleen sinds ze zijn toegetreden tot het netwerk (83%). Een beter sociaal leven is dan ook een zeer belangrijk punt voor wie kiest voor deze formule. De enquête 2017 van Digital Wallonia bevestigt die trend: 97% van de bevraagde coworkers benadrukt het feit dat ze zich minder geïsoleerd voelen als meest positieve gevolg voor hun persoonlijk leven.

5. Om je kosten te drukken

Mondiaal leverancier van coworkingruimten Regus bevroeg meer dan 22.000 professionals. 89% van de deelnemers noemt de prijs-kwaliteitverhouding een van de belangrijkste troeven van coworking. Bovendien vindt 73% het de beste oplossing om hun activiteiten geleidelijk uit te bouwen, zonder dat de kosten de pan uit swingen.

En als jij het ook eens probeerde? Profiteer van een gratis testdag bij Hive5en maak kennis met de coworkers-community!

Recent Posts

Leave a Comment

Hive5 New Year Resolution