Hive5 opent een nieuwe coworking space in Merode

 In Artikels
Net na zijn derde verjaardag breidt Hive5 uit en opent het een nieuwe coworking space op een steenworp van de eerste gemeenschappelijke kantoren. Een nieuwe productieve plek voor freelancers, startups en microbedrijven. En dat allemaal in partnerschap met de persgroep IPM. Een woordje uitleg.

Gaël Van Gijsegem,manager van Hive5, vindt de nieuwe opening een logische volgende stap voor het groeiende project waar hij al drie jaar zijn schouders onder zet. « Drie jaar is een volwassen leeftijd waarop het tijd is voor een eerste evaluatie. Het is ook het moment om dé hamvraag te stellen: doorgaan of stoppen? Voor ons is er overduidelijk de roep naar ‘meer’: doorheen de jaren hebben we een groot aantal mensen moeten weigeren, wat aantoont dat de vraag meer dan groot genoeg is. Zeker in deze Brusselse regio. Maar het betekent ook dat we een versnelling hoger schakelen. We willen namelijk onze plaats claimen en de grote opkomende Brusselse spelers tonen dat wij, als lokaal team, ook tellen.”

Groeien in Brussel, maar ook in Vlaanderen en Wallonië

Tijdens de gesprekken met het bestuur van Securex, waaruit Hive5 is ontsprongen, benadrukte Gaël Van Gijsegem meteen al de noodzaak om te groeien. Maar het antwoord van het management was onverwacht. “Voor mij was het niet meer dan normaal om te groeien in Brussel, dichtbij onze eerste coworking space. Want we weten dat de markt ernaar vraagt. Maar toen ik dit idee had voorgelegd aan het bestuur, waren ze akkoord op één voorwaarde: ze verwachtten ook en uitbreidingsplan op nationaal niveau. Concreet denken we hierbij aan vier nieuwe locaties op vier jaar tijd, zowel in Vlaanderen als in Wallonië. Hive5 wordt dus een echt nationaal merk in de toekomst. En hopelijk kunnen we daardoor opboksen tegen de giganten in de coworkingwereld, zoals Silversquare en vooral WeWork.

Symbiose tussen IPM en Hive5

De nieuwe coworking, die zijn deuren opent in de herfst, is ook het product van een samenwerking tussen Securex, Hive5 en persgroep IPM. “We zullen ons vestigen in hetzelfde gebouw als IPM. Daarom hebben ze voorgesteld om zich me aan dit initiatief te verbinden. Voor onze toekomstige coworkers is dit een fantastisch voordeel: ze leggen zo gemakkelijker contact met de pers, wat voor start-ups een belangrijke opstap kan zijn om visibiliteit te genereren. Ze kunnen ook voordelig toegang krijgen tot publishing- en marketingmogelijkheden. Iedereen wint in deze situatie: Hive5, IPM en onze leden.” De opening is ook de uitgelezen kans voor Hive5 om in te zetten op verdere groei.

Overal een uniforme ervaring

Gaël Van Gijsegemwil op elke locatie een ervaring creëren die gelijkaardig, maar niet gelijk, is. Hij wil als het ware en echte Hive5-ervaring in het leven roepen. “Zo willen we een zekere stijl doortrekken bij de inrichting van onze locaties. Daarvoor werken we samen met SpaceFeeling, een start-up die tegelijk ook een van onze eerste klanten was. Elke ruimte moet anders zijn, maar op hetzelfde moment gelinkt kunnen worden aan de andere ruimtes, dankzij enkele typische karakteristieken. De nieuwe coworkinglocatie in rue de Francs zal daar het perfecte voorbeeld van zijn. Er zal een gelijkaardige sfeer hangen, maar binnen het decor van een stedelijke tuin. Je zal het merken, zo totaal verschillend maar tegelijk heel herkenbaar! We slaan ook de handen in elkaar met WowLab, ook een van onze coworkers, om na te denken over het ideale onboardingproces dat onze toekomstige leden een wow-ervaring kan geven.”

In afwachting van de verovering van de andere twee regio’s van het land, versterkt Hive5 dus met tonnen enthousiasme hun plekje in het Brusselse.

 

Recent Posts

Leave a Comment

hive5, ecology, sustainability