Kom ook duurzaam coworken bij Hive5

 In Artikels

enEnglish frFrançais

Is zo ecologisch mogelijk leven voor jou ook belangrijk? Ontdek dan de verschillende duurzame initiatieven van Hive5. Wie weet doe je wel inspiratie op?

Sinds enkele maanden staat Hive5 volledig achter een duurzaam beleid. Hun initiatieven zijn van toepassing op verschillende facetten van de community in de coworking space: vervoer, eten en zelfs de schoonmaak van de ruimtes! Sommige duurzame ideeën werden al volledig uitgewerkt in Hive5, maar er staat nog heel wat op het programma, zoals elektrische steps voor de leden!

Op weg naar ‘zero waste’

Vind je het ook frustrerend wanneer je een plastic verpakking in nog een andere plastic verpakking ziet zitten? Hive5 werkt samen met Lili Bulk met het oog op de productie van minder afval. De glazen bokalen van Lilli Bulk zijn 100% herbruikbaar. Maar dat is niet alles: wegwerpbestek, -drinkbekers en -mokken werden volledig verbannen uit de coworking space. Zelfs de plastic messen en vorken zijn herbruikbaar … en vaatwasbestendig!

Dag plastic rietjes, hallo Bambaw rietjes

Plastic rietjes zijn een van de grootste vervuilers van het milieu en het leven in de oceanen. Dat komt omdat rietjes te fijn zijn om te recycleren en daarnaast ook nog eens (letterlijk) door de mazen van het net glippen bij het sorteren. Ze belanden zo in de oceaan en in de slokdarm of luchtwegen van onze arme zeebewoners. Bij Hive5 kun je binnenkort nippen van je drank met een 100% biologisch afbreekbaar rietje uit bamboe van het merk Bambaw.

Hive5 helpt je om gezond te eten

Je vindt bij Hive5 meer dan gewone drank- en snackautomaten. In de frigo vind je een assortiment aan gezonde en verse producten. De uitgelezen kans voor leden en bezoekers om te proeven van de producten die elke week geleverd worden door Full of Good: fruit- en groentesapjes die 100% Belgisch en ‘healthy’ zijn, zonder kleurstoffen of bewaarmiddelen.

De bureaus schoonmaken? Ja, maar wel milieuvriendelijk!

Hive5 doet een beroep op een schoonmaakdienst die helemaal milieuvriendelijk te werk gaat: Edan Clean. Al hun schoonmaakproducten zijn 100% biologisch afbreekbaar. De producten bevatten enzymen die de organische deeltjes afbreken en omzetten in stoffen die niet schadelijk zijn voor het milieu. Een ongezien schoon bureau, maar ook een bijdrage aan een propere natuur!

 

Geprikkeld door deze manier van werken? Kom de duurzame initiatieven zelf ontdekken!

Recent Posts

Leave a Comment

synergie, hive5, securex, entreprendre, entrepreneur