Boost je netwerk: word coworker!

 In Artikels

enEnglish frFrançais

We hadden het hier al eerder over op onze blog: coworking heeft een waaier aan voordelen. Maar wist je dat coworking ook nieuwe klanten betekent? Enkele getuigenissen van Hive5-coworkers.

Ere wie ere toekomt: Gaël Van Gijsegem, stichter en beheerder van Hive5 roept zelf de coworkingleden op. “Ik vind het belangrijk dat leden van onze gemeenschap samen business relaties aangaan. Dat maakt deel uit van de magie van coworking. En juist daarom heb ik besloten om het voorbeeld te geven.” Vanaf de opstart van Hive5 gaat Gaël in zee met zijn eerste coworkers. “Onze facturen, bijvoorbeeld, worden beheerd via Smoall, een app voor onlinebeheer ontwikkeld door Bastien Wauters, één van onze eerste coworkers. Bastien heeft inmiddels nieuwe klanten verworven binnen de coworking. Bovendien werken we in samenwerking om Hive5 Business Tools ter beschikking van onze gemeenschap te stellen. Wanneer we de Hive5-website op poten hebben gezet, nam France Watelet, een andere coworker, het design en de publicatie voor haar rekening. De content, dit artikel inbegrepen, is het werk van Fred en Lise van Ex Abrupto.”

Een stevig relatienetwerk …

Ex Abrupto is ook klant bij Smoall. “Ik heb Bastien in een andere coworking space ontmoet”, vertelt Fred Wauters, stichter van Ex Abrupto. “En ik was snel verleid door zijn software. Ik wil graag benadrukken dat ik de software niet gebruik omdat ik Bastien ken. Toen we elkaar spraken, deed ik een markstudie en had nog steeds geen oplossing gevonden die beantwoordde aan wat ik zocht. Smoall vertegenwoordigde wat ik zocht en op heden heb ik nog geen betere oplossing gevonden! Het is trouwens zeer handig als je softwareleverancier zich in dezelfde werkruimte bevindt. Als ik met een vraag zit of een suggestie heb om het gebruik van de software te vergemakkelijken, kan ik het rechtstreeks met hem bespreken. Intussen is Bastien ook klant geworden bij Ex Abrupto. Wij schrijven artikels voor zijn blog. Dat geldt trouwens ook voor de website van Skwarel en voor de klanten van Comptaline. Onze boekhouding wordt ook beheerd door Comptaline. Patrice van Comptaline sprak me voor het eerst over Hive5, hij was de allereerste klant van Gaël!”

… waarin iedereen zich snel integreert

Je hoeft geen deel uit te maken van de ‘eerste garde’ om te profiteren van het effect van het Hive5-netwerk. Catherine de Buck weet er alles van. “Ik was aanwezig op de opening van Hive5, zou er deeltijds werken maar ik was er niet vaak. En toen bestelde Bastien van Smoall een vertaling. Van het een kwam het ander en toen ging ik een meer commerciële functie bekleden bij Smoall. En omdat ik vaker aanwezig was, kreeg ik ook meer aanvragen van andere Hive5-coworkers. Zo ging ik aan de slag voor Aislin die vanuit Hive5 voor een Europese NGO werkt, en daarna voor Pax Familia.

Catherine helpt Bastien nog steeds uit de nood. Bastien heeft bovendien een stagiaire van Diversicom aangenomen. Diversicom is een vzw dat gehandicapte mensen aan een job helpt. Christophe Benois deed een ontdekkingsstage bij Stepchange, een andere Hive5 host. “Op een dag hadden we een gesprek tijdens de lunch in de kleine Hive5-cafetaria. Na het beëindigen van zijn stage kon hij bij Smoall aan de slag.”

En, heb je ook zin om Hive5 te proberen? Reserveer een gratis proefdag en ontmoet onze gemeenschap!

Recent Posts

Leave a Comment

meeting rooms, coworking, event spaces in Brussels