Freelancers: 5 goede voornemens voor 2018

 In Artikels

enEnglish frFrançais

Bij het begin van het nieuwe jaar horen goede voornemens. De kans bij uitstek dus om zoals bij de start van elk nieuw jaar nieuwe plannen te smeden. Misschien weet je nog niet wat dit dan wel mag zijn? Dit zijn alvast vijf goede voornemens die je makkelijk in de praktijk kunt omzetten.

1. Digitaliseer je administratie

Tijd besteden aan administratieve taken is geldverlies. Deze tijd aan iets anders kunnen besteden, is dus essentieel voor je bedrijf. Je facturen en betalingsherinneringen digitaal verzenden, is al een eerste stap in de goede richting. En waarom niet het beheer van je projecten of je prospectie naar nieuwe klanten in een digitaal jasje stoppen? Ben je een starter? Probeer dan Hive5 Business Tool, een tool die speciaal werd ontworpen voor freelancers.

2. Onderhoud je netwerk

Ben je op zoek naar nieuwe klanten of partners of wil je gewoon gedachten en ideeën uitwisselen? Ga dan naar een netwerkevent. Doe dit één keer per maand en neem zeker je visitekaartjes mee. Weet je niet waar te beginnen? Hive5 organiseert geregeld evenementen voor zijn leden. Sommige zijn toegankelijk voor iedereen die interesse heeft in netwerken.

3. Wacht niet tot het laatste moment om nieuwe klanten te vinden

Heb je net genoeg klanten om een rendabele business uit te bouwen en je werkschema te vullen? Dan ben je op goede weg, maar ga je best nog een stapje verder. Niemand weet immers wat de toekomst brengt. Als je nieuwe klanten blijft zoeken, ben je minder kwetsbaar mocht een klant het van vandaag op morgen voor bekeken houden. Besteed daarom een paar uurtjes per week aan het zoeken naar nieuwe klanten.

4. Verhoog je zichtbaarheid op de sociale netwerken

Werk je LinkedIn-profiel bij. Maak een bedrijfspagina aan voor je bedrijf op LinkedIn en Facebook, en waarom zou je geen Twitter- of Instagramaccount creëren? Deel content over je activiteiten die je doelpubliek aanspreekt. Deel deze ‘statussen’ opnieuw op je privéprofiel en vraag een paar vrienden dit ook te doen voor jou. Zo krijg je meer zichtbaarheid!

5. Ga in een coworking werken

Door één à twee dagen in een coworkingruimte door te brengen, kun je onder andere:

  • van omgeving veranderen
  • je netwerk uitbreiden
  • praten met mensen die je kunnen helpen bij problemen
  • nieuwe klanten vinden.

Dit waren enkele voorbeelden van goede voornemens die je business aan het begin van het jaar een boost kunnen geven. Op naar een geweldig 2018, je hebt alle tools in handen. En dat wensen we je van harte.

Recent Posts

Leave a Comment